NachalosBog.bg
Начало

Избегни стреса - № 7

Избегни стреса

Това е важно.

Супер лесно е да се обезкуражиш. Можем да се чувстваме така, сякаш проваляме Бог. Продължаваме да се борим със същия грях. Или започваме да се съмняваме в Божията любов.

Всякакви отрицателни, осъждащи мисли могат да се появят в съзнанието ни. Искам да знаете как да се борите с тези мисли, защото те често не са от Бог.

Когато Бог говори, когато Бог посочи греха в живота ни, Той го прави нежно. Той ни води към самия себе си, който е нашето освещение. Той е този, който ни променя. Той ни привлича към себе си. Светият Дух вътре в нас ни кара да изповядваме, да отиваме към Бог за промяна, с благодарност, че Бог може да го направи. Когато Бог ни говори, това често води до по-голяма близост с Бог.

Обаче, когато до нас дойдат самокритични, омразни, осъждащи мисли, те често са от сатаната. Те ни карат да се крием от Бог, да бъдем независими от Бог и да разчитаме на собствената си способност да бъдем „по-добри“.

Искам да живеете с Божията свобода и благодат. Тази статия ви показва как да забележите лъжите на сатаната и как да се борите с тях. Тя е озаглавена „Защо не е нужно да слушаме сатаната“. Ето я:

https://www.nachalosbog.bg/a/slushame.html

Толкова е ценна. Много се радвам, че мога да ви я предложа.

Ако имате въпроси, ще се радваме да ви отговорим. Просто ни пишете от тук.

п.п. Вижте нашата Facebook страница:
http://www.facebook.com/everystudent.bg